Thursday, September 17, 2009

Burung Baru 2













Burung nie tgh duk galak(naik api) kata org muar...melalak jer keje dia...lepas raya mula ajar dia...tempoh gantung 1thn lebih...pikat yg bunuh dia pun dah jiiiiuuunnn !!! dimamah dek kucing haawau pya kucing!!! kucing tu dah aku puradankan!!!

Abg2 boleh ler nilai burung baru nie seikhlas hati...dia nie guk 1

14 comments:

din...zafiz said...

xpayah bimbang dah....
nguku saja nooo.....

Byk sangat BB aku takut xsempai ajaq ja..... hehehehe

layangmas said...

Byk sangat BB aku takut xsempai ajaq ja..... hehehehe

ada makna ka apa nie din hehehe....

layangmas said...

brg nie bulu tembaga ka din...sat aku tgk mcm tembaga sat lagi aku tgk takdak rupa tembaga pun...kot aku yg perasan tak tau la...

din...zafiz said...

syok la hg....
bela sekoq dapat 2.. hehehe
die kemerah2han ckit kot.... nk ke tembaga..... tu kadang nampak mcm tembaga......

mungkin baka @keturunan tembaga asli.......

syok la main....

layangmas said...

buleh jadi la din dia ni baka tembaga...tapi nak jadi mak oi makan tahun jgk la...liaq toksah khabaq la mcm hantu !!! hantu pun tak liaq mcm dia ni...hehehe

azmi bin abdullah said...

rol..,
nampak gaya memang jenis liar tahap gaban burung hang nih..nak bagi jinak mudah ja..boh kat umah aku..muah..ha..ha...

layangmas said...

wah..wah..wah...ajer pandai ko mie nak kenen yer hehehe...ada jer idea dia yer...

din...zafiz said...

btl gak kata mie tu.... kih kih...

najib2MANG said...

burg ko memg cntik2 rul.pndai ko pilih burg.aku main ikat jek tu yang tak menjadi hahahahah...dah sampai la ni takda pikat...

layangmas said...

din...

ada pulak tukang sokong jadi laaaa dia...hahaha

tapi aku tak layak nak bagi hangpa brg2 aku...pasai apa? pasai aku tak pandai lagi nak tgk brg...segan la aku kat hangpa semua...brg aku asal buleh ja...

layangmas said...

najib@2mang...

jgn la gitu jib kita sama jer...byk lagi benda aku tak tau hal2 terkukur nie...

Long said...

salam

selamat hari raya maaf zahir batin

segak burung tu azrul.tu jenis tembaga.nk tau tembaga mudah ja.tengok batang bulu yang kat kepak atau ekor tu.nampak merah tu tembaga.dan tembaga ni kaki dia x putih bersepuh mcm burung biasa.dia tetap biasa je.gambar kurang jelas la rul.kalau dpt clear sikit 1 gambaq pun x pa dari tepi.rajin burung tu.

layangmas said...

long...

gmbr saya dah tambah...long tgk dari gmbr ja dah tau brg nie lagu mana hehehe...

din...zafiz said...

btl tu rul..
aku tukang tgk ja.....
bab2 komen dan nilai ni long dgn bro azmie jea.... hehe

Blog Widget by LinkWithin