Wednesday, September 30, 2009

MERBUK





Hari semalam sekor burung merbuk entah dari mana masuk kat dalam rumah...apa punya petanda aku pun tak tau la...sebaik saja aku balik dari mengajar BB aku pun masuk...baru jer nak letak cetok sekor merbuk lintas diatas kepala...di kebun pulak BB aku terbang naik ke atas pokok kelapa rendang,sebaik saja terperanjatkan motorsikal kawan aku yg baru tiba..mujur dapat turunkan semula setelah besi pancang tersangkut pada pelepah kelapa...tanah yg di pacak agak lembut...BB 2 aku pun dah mula berlawan suara dengan BH...lega rasanya.

18 comments:

din...zafiz said...

menurut lamaran nujum......
nampaknya,,,, hang bkl menjadi OTAI merbok.....

TAHNIAH,,, hehe

Long said...

salam

todiaaa bb sampai naik atas pokok noooo.tanah lembut sgt tu.pastu merbok pulak dpt nooooo.iskkkkh bb tu penurun dia baik.

najib2MANG said...

hehehe....
nsb atas pkok kelapa.kalo cm aku dlu rul atas sawit.dua2 belah tangan bdarah megang plepah sawit hbs duri kena tangan.pulak tu bleh tahan tinggi sawitnya.heheh..syg bb punya pasal.merbuk tu tanda suruh ko bela merbuk pulak.....kah.kah.kah..pitam ko rul sume kena bela

layangmas said...

din...

hg tukang ramal terjun tingkap ka tukang lamar srh main merbuk din hehehe....nie gara2 hg la nie din ajak aku main merbuk pulak...

dulu aku dpt sekoq tapi liaq gila tak lama kena bedal musang..hat kali nie kurang liaq la...tok din mcm mana ciri2 denak merbuk yg baik hehehe...(soalan cepu mas)huhuhu.

long...

cuba tgk tu long bt loklak dah...hahahaha...bedabaq arwah tgk brg baru buuuurrrr...terbang teruih naik ataih pokok kelapa tu...yg best 2 mmbr tu blh tunjuk seraya berkata kenapa brg tu terbang...sat gi turun teruih tak mau bunyi dah bila pacak lagi terkejut gamak nyer...hehehe...


jib...

tu la pasal jib...berderau darah aku...mmbr aku ckp cpt rul gi ambk!!! dan lagi hidup rokok..geleng pala mmbr aku hahaha...abis la aku kali nie mmg nak main mebuk pulak ka apa...

azmi bin abdullah said...

merbuk masuk umah hang tangkap bela. pasni ulaq masuk umah pun hang tangkap bela jugak...ha..ha...
jangan marah rol lawak semata-mata.jangan ambik hati pulak sempena bulan mulia nih.

Long said...

salam

todiaaa hang mie.
bela ulaq ??
baik akucabut dulu ha ha ha.
seriau aku aihhhh

din...zafiz said...

kihkih.....
hahaha.... hangpa pekena rul saja nooo......

rul, jom mikat merbok? hehehahahoho

najib2MANG said...

bagus rul kalo ko main merbuk.kt cni tak penah aku jmpa org mikat merbuk.ko ajar dlu jd pkat nt aku datang ambik aje.hahaha...ada masa nt kita g mlaka same jumpa mie.dia pun main merbuk ....raya hari tu tak sempat nak kemane.lg pun kawan2 balik kg.

layangmas said...

amboih hangpa semua duk pedaraih kat aku noooo...takpa2 hangpa jaga lepaih nin...hahaha...tapi syok juga nooo...mikat merbok nie...kalau ayam hutan aku korang sikit laaa...takut kena badi ayam hutan la...anak2 kecik lagi...time mikat tu ada jugak npk ayam hutan!!! terasa jugak nak mikat denak ada juai kat sini...tapi bahana risau terbantut niat...

lagi satu kat sini byk puyuh hutan..terketik2 aku tgk puyuh lari masuk semak...geram jer tgk puyuh.

din...zafiz said...

puyuh lagi kuat dia punya badi,,
klu nk main dnk, kena belajar dgn org lama bg masak dulu...
mcm2 cara dia mai rul oooo....

opss.........

layangmas said...

din...

aku bkn nak main denak puyuh din ckp ja...

din...zafiz said...

ooo...
rul nk main pon xpa....
tp, bagi mahir main merbok dulu....
hahahaha....

gurau noo.....

Geng Mikat Klang said...

Sapa sangka rezeki datang bergolek...bela bro jgn x bela ....dia nak makan kambu free tuh ...pastu mesti dia balas ngan dkuak layang tuh.....hehehehe

layangmas said...

salam...

tu la pasal...rasa2 kalau boleh jadi merbuk ni..lepas nie main denak merbuk la jawabnya hahaha...kalau bro ada menghala ke selatan singgah la yer ker muar nie...

din...zafiz said...

rul.....

update la semula gambar merbok tu....
kot2 dah salin bulu....

ahhaa ahaaa ahaaa....

layangmas said...

ok2 din nanti aku update noooo...

xreal006 said...

azrul..memang class burung baru hang..terutama hat no2 tue..senang main nooo.

layangmas said...

salam keey...

semua brg baru chikai ja keey...senang2 hang mai muar nie ngn najib noooo...

Blog Widget by LinkWithin